Over hout en voorwaarden

Over Hout

Hout is een natuurproduct.
Al ons hout wordt (tenzij anders vermeld) geïmpregneerd aangeleverd en is grenen met een FSC keurmerk. Het hout van de schuttingen heeft een standaard dikte van 18mm. Het kenmerk van grenen hout (van naaldbomen) is dat het snel groeit doordat het veel vocht opneemt. Vaak vergeten mensen dat hout een natuurproduct is. Hout ‘werkt’. Bij vochtig weer zet het uit, en bij droogte krimpt het. Vooral grenen hout kan – als het veel in de zon staat – slinken. Dat betekent dat hout met de tijd iets kan verschillen in dikte, we hebben het dan over millimeters. Ook kan het zijn dat uw hout kleine barsten vertoont als het in de zon staat. Dit is normaal en niet schadelijk voor uw meubel of schutting. Om uw grenen hout minder onderhevig te maken aan het weer kunt u het eventueel lakken. Naast grenenhout verkopen wij ook hardhout met een FSC keurmerk. Hardhout is hout van loofbomen, grotere bomen waar bladeren aan zitten. Deze groeien trager, hebben minder vocht in zich, en zijn daardoor minder aan verandering onderhevig. Dat maakt ook dat ze wat duurder zijn.

FSC Keurmerk
Als ons hout wordt geleverd met een FSC Keurmerk. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan. Nieuwsgierig? Kijk op de website van FSC.

Onze voorwaarden

Als we een schutting bij u komen plaatsen dient uw tuin bouwrijp te worden opgeleverd.
Wat houdt ‘bouwrijp’ in? De 
grond
 moet 
zijn 
ontdaan 
van 
puin, 
bestrating, 
boomstronken,
 wortels, 
afgebroken 
palen, 
fundering, 
en dergelijke. 
 Mochten 
er 
toch 
extra 
werkzaamheden 
nodig 
blijken, 
dan 
zullen 
deze 
in 
overleg 
in 
rekening 
worden
 gebracht. Mocht u dit niet zelf kunnen of willen doen, dan horen we dat graag en laten we het ter vergoeding voor u doen.

Kabels en leidingen
U 
dient voor het plaatsen 
zelf 
de juiste lijn en hoogte van het hekwerk en kabels en leidingen in de grond aan te geven. 
Wij 
zijn 
niet 
aansprakelijk 
voor 
schade 
toegebracht 
aan 
kabels 
c.q. 
leidingen.
 Ten behoeve van 
de 
gaten
 voor 
de 
schutting-palen
 dient 
er 
tot 
circa 
70
cm 
diepteruimte 
in 
de 
grond
 te 
zijn.

Het weer

Natuurlijk gaan we er vanuit dat we komen plaatsen of onderhouden op de afgesproken dag en tijd. Echter, niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Als het hard regent is dit schadelijk voor onze machines en gereedschappen en zullen we u bellen om de afspraak te verzetten. U mag, maar hoeft niet thuis te zijn als wij eenmaal aan het werk zijn. Daarmee hopen we u niet teveel te belemmeren in uw eigen werkzaamheden en verplichtingen. We moeten alleen toegang hebben tot uw tuin, elektriciteit, en eventueel een waterkraan.