houtbouw

Met een overkapping of veranda haalt u meer uit uw tuin. Uw tuin wordt een verlengde van uw woonkamer. Omdat er volgens ons niets leuker is dan het bouwen ervan kunnen we het ons goed voorstellen als u ons zelf mee wilt helpen!

Het aanschaffen en laten plaatsen van een overkapping is een spannende en leuke stap. Maar waar begin je? De eerste vraag die u zichzelf moet stellen: wat wil ik precies? Wilt u uw overkapping gebruiken als zitplek, is het zuiver voor opslag, of wilt u een overkapping met beide functies? De volgende vraag: hoeveel ruimte heb ik ervoor? We hebben voor u een grove driedeling gemaakt. Voor iedere categorie geldt dat we zowel bouwpakketten als maatwerk kunnen leveren en plaatsen.

IMG_0209

veranda

Een veranda is een niet vrijstaande overkapping die aan een gevel wordt bevestigd. Doorgaans is dit de achtergevel van uw huis, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk een veranda aan uw schuur te bevestigen. Wilt u een veranda met een dicht dak, of heeft u liever doorzichtige kunstof dakplaten?

IMG_1920

buitenkamer

Een buitenkamer is een vrijstaande overkapping zonder afgesloten opslagruimte. Het is een plek waar je beschut kan zitten, en dus buiten kunt zijn in weer en wind.

IMG_1072

schuur met of zonder luifel

Wilt u extra opslag in uw tuin? Voor alleen wat tuingereedschap, of misschien ook voor de fietsen en de motor of auto? In dit geval is een schuur voor u de beste optie. Er zijn vele modellen te krijgen; met platte daken of zadeldaken, van blokhutprofielen, in 18mm, 28mm of 40mm dik. Sommige hebben een luifel naast de blokhut waardoor een multifunctioneel gebouw ontstaat; een combinatie van opslag en ontspanning.

bekijk hieronder onze projecten

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Hoe gaan we aan de slag?

icoon---offerte

vrijblijvende offerte

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Het maakt niet uit hoe ver u bent in het nadenken over uw houtbouwproject. Misschien weet u al precies wat u wilt, maar misschien ook niet. We komen graag bij u langs om te kijken wat er mogelijk is in uw tuin en binnen uw budget.

icoon---ontwerp

ontwerp

Voor sommige wensen zijn er geen standaardoplossingen. Wij kunnen op basis van uw wensen een ontwerp maken. Op basis van een 3D tekening kunt u kijken of we uw wensen begrepen hebben, of dat er nog geschaafd moet worden aan het ontwerp.

icoon---montage

Helpen bouwen

Omdat wij zelf weinig leuker vinden dan het bedenken en uitvoeren van een houtbouwproject kunnen we ons goed voorstellen dat u zelf mee wilt helpen met het bouwen van uw overkapping, veranda of schuur. Als u mee helpt met bouwen werkt u met profesionele gereedschappen en een ervaren samenwerkingspartner.

icoon---bouwtekening

Bouwtekening

Heeft u een globaal idee wat u zelf wilt bouwen, maar wilt u samen met een ervaren houtbouwer een ontwerp maken? Dat kan! Wij kunnen in opdracht voor u een bouwtekening en werkbeschrijving maken van het houtbouwproject dat nu nog vaag in uw hoofd zit. We kunnen daarnaast natuurlijk ook het materiaal leveren.